Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Vaardigheden in psychodiagnostiek

Cursus op www.vaardighedeninpsychodiagnostiek.nl

Vaardigheden in psychodiagnostiek
  • Jaar van uitgave 2011
  • 95 pagina's
Redacteuren:Henk T. van der Molen, Henk G. Schmidt, Manon de Jong, Eveline M. Osseweijer en Janneke K. Oostrom
Rubrieken: Mens en maatschappij Pedagogiek
Mens en maatschappij Psychologie
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐90‐4730‐065‐6 | paperback | 1e druk | € 31,50
Icon_online http://www.vaardighedeninpsychodiagnostiek.nl Bekijk

English version
For more information about the English version, please click here.
___________________________________________________________________

LET OP: De activatiecode in het boek is eenmalig te gebruiken en NIET overdraagbaar.

Wat is het?

Psychodiagnostiek is een complex onderdeel van de werkzaamheden van psychologen en pedagogen. Het is dus van belang dat studenten daar tijdens hun studie goed op worden voorbereid. Op www.vaardighedeninpsychodiagnostiek.nl kunnen studenten deze vaardigheden oefenen, met behulp van 200 filmfragmenten en ruim 500 oefeningen. Docenten kunnen de vorderingen van de eigen studenten volgen en eventueel begeleiden door middel van opmerkingen op de site. Het begeleidende naslagwerk bij de online methode geeft studenten inzicht in het doel en de werking van de ViPs, anderzijds geeft het boek informatie aan docenten en studenten die meer willen weten over beroepseisen, achtergronden en resultaten van de ViPs-projecten.

Hoe en waartoe krijg je toegang?

In het boekje Vaardigheden in psychodiagnostiek vindt de lezer een activeringscode waarmee hij of zij een account kan maken om toegang te krijgen tot de site. Bij het aanvragen van een beoordelingsexemplaar krijgt een docent de toegangsgegevens gemaild, waarmee ze speciale bevoegdheden krijgen binnen de website. Daarmee kunnen ze in het docentendeel  de antwoorden zien die hun studenten geven op de vragen en opdrachten bij de verschillende ViPs.

Hoe gebruik je het binnen het onderwijs?

De docent is verder vrij in de wijze van het gebruik van de ViPs in het eigen onderwijs. Per hoofdstuk hebben de auteurs aangegeven hoe en op welke plek in het curriculum de betreffende ViP in het eigen onderwijs wordt gebruikt.

Op www.vaardighedeninpsychodiagnostiek.nl kunt u een interview bekijken met Henk van der Molen, een van de redacteuren van het project. Tevens kunt u op deze website een demonstratiefilmpje over het gebruik van de digitale cursus vinden.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor wo-studenten psychologie en (ortho)pedagogiek.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.